Comuna Mitoc judetul Botosani

Bine ati venit pe pagina informativa a comunei Mitoc, judetul Botosani

E-mail: mitoc_botosani@yahoo.com

ID mess: mitoc_botosani


YouTube: http://www.youtube.com/user/mitocbotosani?feature=mhum


Mai multe fotografii in curand si informatii!

( NU UITATI!) va asteptam cu propuneri, materiale la imbunatatirea site-ului cu un mesaj la adresa noastra de e-mail. Multumim!



marți, 19 iulie 2011

Mitoc, Stiri: Dublu suicid dupa casatorii ratate

Destine similare incheiate tragic. Aceasta este povestea a doi prieteni vechi, care si-au pus capat zilelor la doar cateva ore distanta.

Caz fara precedent in comuna Mitoc. Suparat ca nu isi va mai vedea fetita din a doua casnicie, un maior in rezerva s-a spanzurat in curtea casei in care locuia. La numai cateva ore, bulversat de vestea primita, cel mai bun prieten al acestuia s-a sinucis si el prin electrocutare.

Iesean de origine si militar de cariera, Constantin Jorea de 55 de ani a ajuns in Mitoc in urma cu aproape 10 ani, cand a venit dupa a doua sotie. Cazut in patima alcoolului, barbatul a ramas singur dupa ce femeia a divortat si s-a stabilit in Italia impreuna cu fiica lor de 14 ani. Socul cel mare a venit in urma cu doua luni, cand barbatul a aflat ca fosta sotie s-a recasatorit cu un italian. Realizand ca nu mai are nicio sansa sa-si vada fiica a suferit o depresie, refuzand sa mai manance. Traia doar cu ceaiuri si biscuiti, dar cu toate acestea a acceptat sa-l ajute la munca pe un alt localnic, Dan Matei, cel care i-a pus si casa la dispozitie. „A inceput sa bea, iar joi dimineata, cand am trecut pe la el, am vazut ca delira. Am sunat la 112, dar a refuzat sa mearga la spital cu ambulanta. Seara l-am vizitat din nou si nu a vrut decat cinci tigari. Parea sa-si fi revenit, insa vineri dimineata l-am gasit spanzurat in spatele casei. Dintr-o funie sintetica a improvizat un streang, pe care si l-a pus in jurul gatului, peste un prosop", povesteste Dan Matei.

Vestea suicidului a cazut ca un trasnet asupra lui Marcel Tomas de 44 de ani, cel mai bun prieten al ofiterului. Parasit si el de doua sotii, barbatul a suferit un soc la auzul celor intamplate. „Muncea la noi in gradina de cateva zile, insa de vineri de la pranz, de cand i-am povestit ca nea Jorea s-a sinucis, nu a mai fost om. S-a barbierit si s-a spalat cu gandul sa mearga sa aprinda o lumanare in cinstea lui, dar s-a razgandit cand i-am spus ca a fost dus deja la Botosani, pentru necropsie", a povestit Brandusa Lupu. In schimb, a luat o sticla de spirt pe care a baut-o, dupa care a mers in gradina familiei Lupu unde si-a pus capat zilelor. A luat un aparat electric improvizat folosit de pescari la scosul ramelor din pamant, l-a infasurat in jurul gatului si s-a electrocutat. „L-am gasit langa rosii. Statea ghemuit sub un copac, iar la inceput am crezut ca doarme. Cand m-am apropiat si am pus mana pe el, m-a curentat si abia atunci am realizat ce a facut", a spus Neculai Lupu.

Tragedii puse pe seama alcoolului

Localnicii sustin ca tragediile au avut la origine casniciile ratate si consumul de alcool. „Erau amici buni, dar nu stiu daca merita sa iti iei viata pentru asa ceva. Si eu sunt la a doua casnicie. Daca ai ramas fara sotie nu e un motiv sa te sinucizi. Viata trebuie sa mearga inainte", a precizat Vasile Roman. Ambele cazuri au ajuns in atentia politiei. „In niciunul dintre cazuri nu exista suspiciuni de comitere a unor fapte penale", a explicat comisarul sef Gabriel Miron, ofiter in cadrul Inspectoratului Judetean de Politie.

Impartasind aceeasi soarta, cei doi barbati vor fi inhumati separat. Trupul ofiterului a fost preluat de o sora de-a sa, in timp ce Marcel Tomas va fi inhumat pe cheltuiala unui localnic.
cu mai multe detali si interviuri la adresa : http://www.monitorulbt.ro/Stiri/Botosani/Actualitate/2011-07-19/Dublu+suicid+dupa+casatorii+ratate.html
sursa: monitorul de botosani

3 comentarii:

  1. Au inebunit cu toti acolo,pacat ca se intampla asa ceva viata merita traita chiar daca ai greutati,dar alcoolul isi spune cuvantul pacat......

    RăspundețiȘtergere
  2. Alcoolul isi spune cuvantul. Din aceasta cauza s-a ajuns la asa ceva, nu din cauza casniciilor ;)) .

    RăspundețiȘtergere
  3. pacat ce se intampla acolo dar.......... sunt si oameni minunati.sa nu uitma ca omeni destepti sunt dati deoparte de aceii oameni cu putere

    RăspundețiȘtergere

Va multumim pentru comentariu!