Comuna Mitoc judetul Botosani

Bine ati venit pe pagina informativa a comunei Mitoc, judetul Botosani

E-mail: mitoc_botosani@yahoo.com

ID mess: mitoc_botosani


YouTube: http://www.youtube.com/user/mitocbotosani?feature=mhum


Mai multe fotografii in curand si informatii!

( NU UITATI!) va asteptam cu propuneri, materiale la imbunatatirea site-ului cu un mesaj la adresa noastra de e-mail. Multumim!



marți, 29 martie 2011

Botosani: Edili anchetati de DNA pentru concesionarea ilegala a pasunilor

Directia Nationala Anticoruptie (DNA) cerceteaza modul cum au fost concesionate pasunile în comunele Mitoc, Manoleasa, Baluseni si Roma.

Din primele cercetari a reiesit ca în aceste commune pasunile au fost concesionate fara respectarea legii pentru ca anumite persoane, care fac parte din administratia locala sau apropiati ale acestora, sa beneficieze ilegal de acordatea unor subventii de zeci de mii de euro. Printre persoanele anchetate se numara primari, viceprimari si consilieri locali. Dupa ce acesta cazuri au fost semnalate de catre DNA prefectul judetului a dispus un control la toate primariile din judet.
Juristii prefecturiideruleaza verificari în momentul de fata în comuna Corni, aici constându-se grave incompatibilitati în contractul de concesiune al pasunii. "Au fost depistate grave stari de incompatibilitate, cei care au concesionat pasunea si care primeau subventii fiind viceprimar, consilieri locali. Banii de la subventie în loc sa ajunga cu adevarat la tarani ajungeau în buzunarele unor clici. Nu va puteti imagina ce fratie este acolo. La Corni prejudiciul este de 2 miliarde lei si ceva, în conditiile în care desteptii satului platesc 200 milioane lei vechi redeventa pe an ", a spus prefectul Cristian Roman.

Pentru un hectar de pasune subventia este de 81 de euro pe an, iar redeventa care se plateste la primarie nu depaseste 5 euro. Având în vedere aploarea fraudei, prefectul si a cerut sefului Agentiei de Plati si Interventii în Agricultura suspendarea acordarii oricarei plati la aceste subventii pana la finalizarea anchetei. "Banii acestia au o destinatie foarte clara. Sunt dati pentru amenajarea si întretinerea pasunilor. Nu stiu în ce buzunare ajung. Nu am absolut nicio remuscare daca niste golani nu beneficiaza de acesti bani", a motivat prefectul decizia luata. Prefectura solicitat de la 50 de primarii din judet, dar si de la APIA toate documentele de achizitii publice precum si documentele de acordare a subventiilor. Deasemeni vor fi verificate si hotarârile de Consiliu Local în baza carora s-au aprobat concesiunile.
articol: adevaru.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Va multumim pentru comentariu!