Comuna Mitoc judetul Botosani

Bine ati venit pe pagina informativa a comunei Mitoc, judetul Botosani

E-mail: mitoc_botosani@yahoo.com

ID mess: mitoc_botosani


YouTube: http://www.youtube.com/user/mitocbotosani?feature=mhum


Mai multe fotografii in curand si informatii!

( NU UITATI!) va asteptam cu propuneri, materiale la imbunatatirea site-ului cu un mesaj la adresa noastra de e-mail. Multumim!



marți, 8 iunie 2010

Două familii din comuna Mitoc, judeţul Botoşani, au împreună 27 de copii!

Soţii Marcela şi Marin Cosmeanu au primit în familia lor, cel de-al 14-lea membru, în timp ce vecinii lor, Gheorghe şi Elena Adascălului, au “numai” 13 urmaşi


1.Emanuela (13 ani), 2.Beniamin (12 ani), 3.Sara (2 ani), 4.Elisabeta (10 ani), 5.Tabita (7 ani), 6.Adelina (3 ani), 7.Cătălin (6 ani), 8.Rebeca (5 ani), 9.Alesia (o săptămână), 10.Lidia (14 ani), 11.David (un an şi două luni), sărutat de frăţiorul lui, Beniamin (nr. 2), 12.Aurelia (19 ani), 13. Estera (16 ani), 14.Ionela (18 ani)
Gheorghe şi Elena Adascălului au împreună 13 copii şi cu toţii trăiesc de pe urma celor 100 de capre, de care au grijă membrii familiei, cu mic, cu mare. “Nu ne putem plânge, avem lapte, brânză şi cu astea ne descurcăm”, spune Elena Adăscălului. În gospodărie, toată lumea ajută – cei mici au grijă de animale, iar fetele mai mari se ocupă de curăţenie şi fac mâncare. Doar fraţii mai mari, Gheorghe şi Vasile, şi-au căutat de lucru în alte colţuri ale ţării, pentru a-şi ajuta familia cu bani. În fiecare seară, membrii familiei se adună în jurul mesei, unde îi aşteaptă o oală mare de 10 litri de borş, mămăligă şi lapte. “Sunt cuminţi şi ascultători. Chiar dacă uneori şi-ar dori o ciocolată sau o jucărie, nu ne spun nimic să nu ne amărască”, spune tristă femeia.
Trăiesc din alocaţii

Vecinii soţilor Adascălului sunt membrii unei alte familii numeroase. Marcela (36 de ani) şi Marin Cosmeanu (39 de ani) au în jurul lor 14 urmaşi. Mezina e o fetiţă pe care familia a întâmpinat- o cu mare drag în urmă cu o săptămână. Deşi cu toţii trăiesc din alocaţiile copiilor – 800 de lei, părinţii încearcă să se descurce. “E greu, dar îi vom creşte cum putem. Îmi dau şi viaţa, dar copiii nu-i dau altcuiva. Numai eu ştiu câte nopţi nu am dormit, cât m-am chinuit să-i cresc şi să-i văd în jurul meu”, spune Marcela. Micuţii nu se plâng nici ei. Mănâncă laptele şi mămăliga cu poftă şi se distrează jucând ascunselea.
1.Petronela (16 ani), 2.Alexandru (15 ani), 3.Mariana (4 ani), 4.Petrică (5 ani), 5.Daniela (8 ani), 6.Daniel (9 ani), 7.Ilie (3 ani), 8.Anca (13 ani), 9.Neculae (10 ani), 10.Florentina (19 ani), 11.DVasile (21 de ani), 12.Gheorghe (17 ani), 13.Elena (20 ani)

3 comentarii:

  1. DOAMNE IISUSE HRISTOASE, FIUL LUI DUMNEZEU,MILUIESTE-NE PE NOI PACATOSII!
    Minunat, fie ca DRAGOSTEA sa ne uneasca pe toti la piciorul Crucii Mantuitorului nostru!

    RăspundețiȘtergere
  2. Nimic nu este intamplator...astazi este o zi mare...NASTEREA SFANTULUI IOAN BOTEZATORUL, BUNUL DUMNEZEU sa ne ajute sa facem SFANTA VOIA SA in toata vremea, sa ne rugam neincetat ca sa ne bucuram neincetat asa cum scrie apostolul locuitorilor din Tesalonic. SA INVATAM SA IL IUBIM PE DUMNEZEU SI PE APROAPELE SI totul va fi bine! DOAMNE AJUTA!

    RăspundețiȘtergere
  3. Ilie Pascal, a fost un om deosebit care s-a nascut intr-un sat multimilenar, pacat ca istoricii nu l-au binecuvantat pentru a deveni o Meca a Europei. Iluta a fost un luptator,cinstit si destept, o emblema a localnicilor "homogeticus" al acestor vremuri.

    RăspundețiȘtergere

Va multumim pentru comentariu!